Hét duurzame event van 2018

Duurzaam Eindejaarsevent 2018

13 december 2018 | Landgoed de Horst, Driebergen

PROGRAMMA 13 DECEMBER 2018

12.30 - 13.00                 Ontvangst 

13.00 - 13.15                  Opening door Thijs Lindhout en Nick van Moerkerk

13.15 - 15.00                 Workshops

15.00 - 17.30                 Middagprogramma met sprekers (Matthijs van Leeuwen, Ruud Veltenaar)

17.30 - avond               Feestelijke netwerkborrel


Landgoed de Horst, Theater het Maitland

De Horst 1

3971 KR Driebergen-Rijsenburg

3000+

Blije event bezoekers

384+

Vaste leden

32+

Events georganiseerd

12+

Werkgroepen

Wat kun je verwachten van dit event?

Stichting Nederland CO2 Neutraal organiseert vier keer per jaar bijeenkomsten voor bedrijven die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid. De stichting telt inmiddels meer dan 170 vaste leden die vier keer per jaar deelnemen aan de werkgroepen en inspiratie op doen tijdens onze plenaire middagbijeenkomst.

Op 13 december 2018 organiseert Stichting Nederland CO2 Neutraal in samenwerking met partners MVO Consultants B.V. en Dé CO2 Adviseurs het grote duurzame eindejaarsevent op Landgoed de Horst in Driebergen. Tijdens dit event heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan praktische workshops en kun je genieten van inspirerende keynote sprekers. Het event is toegankelijk voor ieder bedrijf dat actief aan de slag wil gaan met duurzaamheid en hiervoor op zoek is naar handvatten en inspiratie. In één middag leer je tijdens verschillende workshops en de lezingen van top-sprekers hoe je duurzaamheid kunt toepassen binnen jouw bedrijf.

13.00 uur - 15.00 uur: Volg workshops van de experts

1. Duurzaam inkopen door Karin van Ijsselmuide

Door maatschappelijk verantwoord in te kopen wordt verspilling voorkomen, innovatieve circulaire producten ontwikkeld, arbeids-omstandigheden verbeterd en de continuïteit van organisaties verzekerd. De term duurzaam inkopen komt te pas en te onpas voorbij. Wat houdt duurzaam inkopen precies in? Wat is de definitie van duurzaam inkopen? En welke voordelen kan dit voor je bedrijf hebben? Antwoorden op deze vragen ontdek je tijdens de workshop van Karin van IJsselmuiden.

2. Duurzaamheid = winstgevend! door Maurits Groen

Duurzaamheid is winstgevend. Dat is een statement dat Maurits Groen (voormalig #1 Duurzame 100) maakt en leeft. Hij bewijst dit keer op keer met zijn projecten. Maurits is één de meest bezielde Nederlanders als het gaat om duurzaamheid. Als je hem kent weet je hoe inspirerend zijn lezingen zijn. Tijdens zijn unieke lezing zal je niet alleen iets meekrijgen van zijn bezieling, maar ook concrete tips krijgen hoe van duurzaamheid een positieve businesscase kunt maken.

3. Energietransitie door Alliander

De wereld is aan het veranderen. Misschien wel sneller dan we denken. Een belangrijke vraag daarbij is: welke impact heeft dit op je business? Welke kansen en bedreigen biedt de energietransitie? Tijdens deze workshop wordt duidelijk wat de gevolgen van de energietransitie zijn en hoe je hier slim op in kunt spelen

4. Start nu met je (online) MVO-verslag

Hoe breng je je inspanningen op het gebied van people, planet & profit helder in kaart? Tijdens deze praktische workshop leer je de 3 eenvoudige stappen die leiden naar een succesvol MVO verslag waar je medewerkers en klanten écht wat aan hebben.

5. EcoChain: De ketenanalyse

EcoChain is dé toonaangevende partij van Nederland als het gaat om levenscyclusanalyses van diensten en producten. Hun database behoort tot één de grootste van Europa. Daarom ga je tijdens deze workshop leren wat de do’s en don'ts zijn van een gedegen LCA. En tevens manieren om deze analyse sneller en pragmatischer op te stellen.

6. Geld verdienen met je dak door Milan van der Meulen

Milan van der Meulen kwam landelijk in het nieuws toen hij op zijn 21e bij Al Gore in de leer ging. Inmiddels heeft hij met zijn broer het zonnepanelen bedrijf Enie.nl opgericht. Hiermee hebben ze de code van zone-energie gekraakt: hoe je zonder eigen investering je hele dak vol kunt leggen met zonnepanelen en vanaf de eerste maand hiermee geld verdient! En dit kan zowel zakelijk als prive! Hoe? Dat ontdek je tijdens deze workshop.

7. Sociaal ondernemen door Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger

Mark Kulsdom met een ijzersterk verhaal over sociaal ondernemen, zeewier als eiwitbron en zijn ontwikkeling van activist naar ondernemer. Zijn ervaring als CEO bij TDWB zorgt voor een inspirerend verhaal over het opbouwen van een social enterprise, persoonlijk engagement en het werken aan een gezonde planeet!

Voor gemeenten

Workshop CO2-Prestatieladder voor gemeenten

Niet alleen bedrijven kunnen een certificaat halen voor de CO2-Prestatieladder. Ook overheden kunnen een certificaat halen. De gemeente Renkum behaalde als eerste het certificaat onder begeleiding van adviseur Eveline Prop. Een tiental andere lokale overheden zullen in 2018/19 volgen. Maar hoe pak je dit aan? Eveline is op 13 december aanwezig voor alle gemeenten in Nederland.

15.00 uur - 17.30: Keynotes

Ruud Veltenaar

Hoofdspreker: Ruud Veltenaar 

Als filosoof, meervoudig TED-spreker, trendwatcher, friskijker en SDG-diplomat, verzorgt Ruud Veltenaar lezingen, masterclasses en colleges voor bedrijven en instellingen over de hele wereld. Met bijna 300 inspirimenten, ruim 50 colleges per jaar en een gemiddelde beoordeling van 9+ voor inhoud en performance, behoort Ruud Veltenaar tot de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers in de markt. Zijn lezing op 13 december gaat over de duurzaamheidspioniers van de toekomst. Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit diverse sectoren worden de deelnemers meegenomen naar de toekomst. Van sterk gerobotiseerde landbouw tot gratis groene energie. 

Gastsprekers: Matthijs van Leeuwen en Rick Baaren

Hoe bepaalt een mens zijn gedrag in de huidige complexe en veeleisende maatschappij met de verlammende kennis dat we allemaal zullen sterven? Matthijs en Rick doen een poging in hun werk om een brug te slaan tussen idee en gedrag. Matthijs en Rick bespreken tijdens hun lezing concrete, bewezen en soms verrassende technieken om gedrag te beïnvloeden. Ook staan ze stil bij de belangrijkste valkuilen; waar gaan anderen vaak de mist in? Ten slotte vertalen ze de wetenschap van gedrag naar jouw praktijk: hoe kun je gedragsverandering realiseren in jouw werkveld?

Wat bezoekers over ons zeggen

"Ik word heel blij van dit soort initiatieven, als ik één advies mag geven: wees erbij de volgende keer!" 

Martin Havik - Work With Nature

"Wij zijn vier keer per jaar aanwezig bij de bijeenkomsten en ze zorgen altijd voor een geslaagde middag!"

Harry Kroes - Pilkes Infra 

"Ontzettend leuk om te merken hoe gepassioneerd deze mensen zijn om de CO2-emissie te reduceren"

Maurits Groen - WakaWaka 

Ik meld me nu aan voordat het te laat is!

Ben jij erbij?

13 december 2018

€ 97,-

Incl. deelname aan twee workshops naar keuze

13:00 - 17:00

Afsluitend met netwerkborrel

Landgoed de Horst

De Horst 1, 3971 KR Driebergen

Meer informatie over de drie bedrijven die dit event organiseren:

Een greep uit onze 170 vaste leden:

Onze missie is om het bedrijfsleven te inspireren om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Want: duurzaamheid is niet alleen urgent en noodzakelijk is, het levert het ook enorme kansen op.

                              Thijs Lindhout                           Oprichter Stichting Nederland CO2 Neutraal

Meld je aan voordat het te laat is!

Al meer dan 150 bedrijven hebben zich aangemeld. Het aantal plekken is gelimiteerd. Wees er snel bij!

Koekje erbij?